RSS Feeds

 RSS Vrouwenvoetbal Friesland 

Aboneer je op onze RSS Feeds
 
VVF nieuws

 

SC of VV Heerenveen slechts één letter, maar wel een wereld verschil!
zaterdag 08 december 2012
Image
© Wiep Wierda

HEERENVEEN - Er zijn natuurlijk tal van overeenkomsten te bedenken tussen Marco van Basten en Jessica Torny. Zo zijn ze allebei dit jaar nieuw als hoofdtrainer bij Heerenveen, kunnen ze terug zien op een schitterende interland carrière maar zijn ze ook beiden geconfronteerd met slechte sportieve resultaten.  Daar waar Jessica dagelijks moet knokken voor haar belangen en die van de vrouwen van sc Heerenveen ligt het bij de heren misschien anders maar niemand twijfelt er aan dat Jessica de "kerst gaat halen", maar of Marco dat ook gegund is?


Saneren was enige tijd geleden bij sc Heerenveen het magische woord. Nu is dat natuurlijk het goed recht van de club want als het in een bedrijf niet goed gaat kijk je ook wat je daar aan kunt doen. Dat je dan ook niet altijd even humaan kan zijn valt ook nog te begrijpen. Zo kreeg Mister Heerenveen Maarten de Jong een "rotschop" mee en werden de vrouwen "buiten de poort" van het stadion gezet, om het maar eens grof te zeggen.  Bezuinigd werd er dus volop maar is er ooit wel gekeken naar de fouten die gemaakt zijn in de laatste jaren? Gekeken misschien wel maar zeker niet naar gehandeld want als in het bedrijfsleven een manager niet voldoet en dure fouten maakt is het ook bedankt en tot ziens.

De vele miljoenen die SC Heerenveen de laatste jaren binnen gekregen heeft met de verkoop van spelers zijn misschien dan wel niet echt  "verdwenen", volgens de club, voor de buitenwereld lijken ze echter "gesmolten als sneeuw bij een opkomende zon". Een ding is zeker het huidige eerste elftal bij de heren heeft momenteel niet de kwaliteiten die je mag verwachten van sc Heerenveen er is te weinig of niet goed in geïnvesteerd.  Wat Marco dus ook zal doen op een gegeven moment komt er geen druppel meer uit een uitgeknepen citroen.  En zoals altijd zal dan de trainer worden "geofferd" ten behoeve van het grotere belang. De falende manager blijft echter mooi buiten schot. De huidige technisch manager en voorheen commercieel manager mag straks als bonus voor het eigen falen verklaren dat het gewoon niet meer ging. Saneren is echter meer dan alleen goochelen met cijfers, saneren is ook kijken waar de zwakke plekken zitten en die vervangen!

Helaas werkt dat schijnbaar niet zo in het Friese Haagje, uitermate jammer want nu zijn duidelijk de verkeerden de klos. Ondanks dat de vrouwen gewoon "aan de dijk" zijn gezet dragen zij nog steeds de naam van de club uit en het bestuur van sc Heerenveen lacht zich "waarschijnlijk" kapot, want gratis reclame is nooit weg, zeker niet in deze tijd! Wat voor namen de vrouwen ook op hun shirt dragen als sponsor Univé of De Vrijbuiter het grootste reclame object dat zij dragen is natuurlijk het shirt van sc Heerenveen.  En zo dringt de goede naam van de club ook door in het vrouwenvoetbal en zal dat op termijn ook weer zijn vruchten afwerpen voor de sportclub. Kortom de heren Hansma en Veenstra zullen "handen wringend over hun schouder kijken" want zo krijg je alles wat je wilt : Het product sc Heerenveen wegzetten in de markt zonder ook maar één cent uit te geven.

En dat alles voor één letter verschil want wat zou er op tegen zijn als men niet speelde in de shirts van de SC maar die van de VV Heerenveen.  Achter de schermen wringen zij zich wel in allerlei bochten om het vrouwenvoetbal te behouden en te promoten, daar kan de grote broer dus nog een voorbeeld aan nemen.  Voor de grote meerderheid is Heerenveen toch al Heerenveen of er nu SC of VV voor staat.

Of Marco nu de Kerst gaat halen? Geen idee maar zo niet dan zou dit zeer te betreuren zijn en slechts het falen van anderen verbloemen.  Gelukkig hangt dat 'zwaard van Damocles" niet boven het hoofd van Jessica want zij krijgt gelukkig alle steun en medewerking van de VV Heerenveen, daar waar Marco het moet doen met die van de SC.  Wat nu meer waard is laat ik graag ter beoordeling over aan anderen maar één ding is wel overduidelijk SC of VV Heerenveen het mag dan maar één letter verschillen maar die letter maakt wel een wereld van verschil..... 
< Vorige   Volgende >